Reacties van ouders uit een Leergeldgezin

Geen oordeel

Toen het gezin te maken kreeg met een grote achteruitgang in inkomen, was ik erg bang dat voor de kinderen alles weg zou vallen, vertelt een moeder van 2 kinderen.

Ik was destijds zo super blij met Leergeld.  Het vertrouwen in instanties was niet groot. Het feit dat er iemand was die de moeite neemt je te leren kennen en te ondersteunen was heel bijzonder.  Er was geen oordeel, ik voelde me echt ondersteund en dat was een fijne ervaring. Het meest verrassende was wel een tasje aan de deurknop te vinden met bonnen en kadootjes voor de kinderen. Zoiets extra’s was letterlijk een kadootje.

Leuke dingen

Geldzorgen, het kost veel energie steeds alle eindjes aan elkaar te knopen. Zeker met 2 opgroeiende kinderen. Dat je voor jezelf iets niet kan kopen, is niet zo erg, maar je kinderen wil je toch alles geven. Je wilt het beste voor je kinderen, dat ze mee kunnen doen met sport, op school. Dankzij leergeld was dit mogelijk. Echt fantastisch. Vaak werd er ook gedacht aan andere leuke dingen zoals een volle rugtas met leuke spulletjes voor de zomerperiode, stichting jarige job, ijsbonnen, noem maar op. We hebben het als superfijn ervaren de hulp van leergeld. Ze helpen je door een moeilijke periode heen. We zijn hier heel dankbaar voor.

 

Fietsen welkom!

Als Syrische vluchtelingen zijn ze heel blij en dankbaar voor de steun van Stichting Leergeld Nuenen. Vertelt de oudste van de drie kinderen uit het gevluchte gezin.  Vooral schoolspullen en het  feit dat ze mee konden op schoolreisje hebben ze als heel fijn ervaren. Zelfs de fietsen waren welkom, ook al konden ze niet fietsen, dat heeft hun vader hen geleerd.

Ook dankzij de steun van leergeld konden de kinderen sporten, zo hebben ze zwemles gehad en zit nog steeds een van de kinderen op basketbal. Wat de kinderen als een hele fijne ervaring beleefd hebben is een bezoek aan de Efteling.