Goed nieuws vanuit De Efteling

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Vanuit Stichting Leergeld zetten wij ons in voor die kinderen en hun gezinnen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat ook deze kinderen een fiets hebben om mee naar school te gaan of een laptop om hun huiswerk op te maken, een sport kunnen beoefenen of op muziekles kunnen. Vanaf december 2023 werken Stichting Leergeld en de Efteling samen om deze kinderen en hun gezinnen een dagje betovering te bieden. . “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij” aldus Gaby van den Biggelaar, directeur-bestuurder van Stichting Leergeld Nederland.

Startdatum en gefaseerde aanpak
Op 1 december 2023 is de samenwerking officieel van start gegaan. Hierbij is om praktische redenen gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij onze lokale Leergeldstichtingen de komende vijf jaar zelf kunnen kiezen of, wanneer en hoe zij aanhaken bij deze samenwerking.

Leergeld Nuenen heeft inmiddels de eerste 200 kaartjes ontvangen en een eerste selectie gemaakt van gezinnen die kunnen gaan genieten in de Efteling.

“De kaartjes zijn met groot enthousiasme ontvangen”, zo vertelt de Nuenense coördinator Anneriet. Gezinnen die nu nog niet geselecteerd zijn, zullen in de loop van de komende
5 jaar aan de beurt komen.

https://www.leergeld.nl/efteling