20 december 2021

Heppietour Winter Efteling 2022, een mistige trip.

De gehele dag werd gekenmerkt door druilerig mistig weer. De bus was mooi op tijd. I.v.m. corona was de beenruimte wat beperkter door de extra rijen stoelen die waren toegevoegd om de chauffeur afstand te geven. 

Doordat iedereen gecontroleerd moest worden op coronabewijzen, liep het vertrek iets uit. Maar toen alle reizigers aanwezig waren (17 volwassenen en 35 kinderen) vertrokken we richting de Efteling. Uiteindelijk is met wat noodmaatregelen iedereen, na opnieuw een coronacontrole bij de ingang van het park, toegelaten in de Efteling. 

Een drukke, maar sfeervolle dag vloog voorbij. Niet wetende dat dit voorlopig de laatste dag bleek te zijn dat de Efteling open mocht blijven, genoot ieder van alle attracties en lekkernijen. Vanwege corona waren de openingstijden beperkt tot 17:00 uur. Doordat de gehele Efteling om 17:00 uur leeg stroomde, vertrokken we om 17:20 huiswaarts. 

Zonder uitzondering kregen we bedankjes voor de geweldige dag, die iedereen heeft mogen genieten. Toch weer een hoop blije gezichten dankzij Heppie on Tour. 

Hans en Jannie

4 november 2021

Jubileum Leergeld Nederland

Op zaterdag 20 november werd het 25-jarig jubileum gevierd van Leergeld Nederland. Deze landelijke organisatie ondersteunt de vele plaatselijke afdelingen van Leergeld, zoals Leergeld Nuenen. Prinses Laurentien was er bij en ging in gesprek met een aantal kinderen.

Zie voor een uitgebreid videoverslag op https://www.youtube.com/channel/UCdWumREk675lpHzFHOayFmQ/videos

 

In het moeilijke coronajaar 2021 hebben we veel kunnen doen voor onze Nuenense gezinnen: 

  • in februari werden gratis mondkapjes verstrekt
  • in april kregen we via onze partner Kinderhulp thuisbioscoopbonnen en maandverbandpakketten
  • In juli konden weer schoolspullentassen en zomerpretpakketten worden uitgedeeld. Het werd door de gezinnen zeer gewaardeerd!
  • In augustus konden kinderen mee naar het Openluchtmuseum in Arnhem uitstapje (Heppie)
  • In augustus kwam er een nieuwe wet op de vrijwillige ouderbijdrage. Scholen moeten nu zelf zorgen dat alle leerlingen kunnen meedoen.
  • In november werden perpernootbonnen verstrekt i.v.m. Sinterklaas
  • In november ontvingen we weer een bijdrage van de RABO Club Support en werden er 'Fashion-cheques' uitgedeeld aan oudere kinderen.
  • Linda Foundation zorgde voor pakketten met kledingbonnen, bonnen voor Albert Heijn, ov-kaarten e.d.
  • In december kunnen kinderen uit Nuenense gezinnen naar de Winter Efteling met Heppie (zie verslag van 20 december hierboven)
  • In december worden corona testkits verstrekt.

 

29 januari 2021

De Heppie Box

Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Leergeld Nuenen bezorgen vanaf vandaag een pakket vol aandacht aan 95 kwetsbare gezinnen in de gemeente Nuenen. Stichting Het Vergeten Kind stelt tijdens de campagne ‘‘Maak je HART voor vergeten kinderen in sociaal isolement’ kinderen de Heppie Box beschikbaar: een pakket vol aandacht aan kwetsbare kinderen in een sociaal isolement. Normaal gesproken organiseert de Stichting tijdens de Week van Het Vergeten Kind een groots kinderevenement. Dat is dit jaar door de coronamaatregelen (helaas) niet mogelijk. In plaats daarvan stelt de stichting aan deze gezinnen dus een Heppie Box beschikbaar. De Heppie Box wordt in de week van 29 januari tot en met 4 februari verspreid door Stichting Leergeld Nuenen onder de bij hen bekende gezinnen.

De Heppie Box is erop gericht om het hele gezin een moment van ontspanning en aandacht te bezorgen. De doos bevat namelijk niet alleen spelmateriaal, maar ook instructies voor ouders en/of verzorgers om er een echte leuke activiteit van te kunnen maken . Activiteiten die ze zelf misschien niet hadden bedacht. Zo ontstaan er positieve ervaringen tussen kinderen en hun verzorgers.