3 oktober 2019

Dit stond in Rond de Linde en de Nuenense Krant:

Leren moet leuk zijn!

De scholen zijn weer begonnen, sporten, culturele activiteiten, muzieklessen en/of danslessen  zijn van start gegaan en toch kan niet iedereen meedoen. Nog altijd zijn er kinderen die niet deel kunnen nemen.
Ouders weet dan dat wij er zijn: Stichting Leergeld Nuenen.
Om u te helpen het voor uw kinderen mogelijk te maken mee te doen met leeftijdgenoten en actief deel te nemen aan wat hoort bij hun ontwikkeling.

Wacht niet,  meedoen is heel belangrijk!

Informatie kunt u krijgen via Stichting Leergeld. Berg 22 C,  Nuenen.

Tel.: 06 25286545 of
e-mail: leergeld@onsnet.nu
website : www.leergeldnuenen.nl


17 juni 2019

Afscheid Tineke Wieringa

welkom aan Peter Hendrickx

 
In een bijeenkomst van bestuur, adviseurs en coördinatoren werd maandag afscheid genomen van Tineke Wieringa, dievanaf 2006 als vrijwilliger heeft gewerkt voor Leergeld Nuenen. Aanvankelijk als coordinator, samen met Jacques Hems. Later als adviseur van een groot aantal gezinnen.
Gezien haar werk in de gemeenteraad heeft ze moeten besluiten met haar werk voor Leergeld te stoppen.

In dezelfde bijeenkomst werd de opvolger van Paul de Witte voorgesteld: Peter Hendrickx.
Peter is , net als Paul de Witte, afkomstig uit de gemeentepolitiek (CDA)
                       
                           namens het bestuur krijgt Tineke bloemen van Jos Deckers.
 
 

29 april 2019

Lintje voor Paul de Witte

Tijdens zijn afscheid van de parochie Heilig Kruis werd Paul de Witte door locoburgemeester Caroline van Brakel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Paul de Witte was jarenlang lid van de pastoraalgroep van de parochie en daarnaast voorzitter van het werkveld Liturgie en had de rol van adviseur binnen de parochiële caritasinstelling van Heilig Kruis. Daarnaast zette hij zich, als voorzitter, vrijwillig in voor Stichting Leergeld Nuenen.

Vanaf 2014 was hij maatschappelijke begeleider voor vluchtelingen binnen de Lev-groep. In die rol ondersteunt hij vluchtelingen. Binnen de gemeenteraad van Nuenen was De Witte van 2001 tot 2010 bovendien raadslid voor het CDA en daarna is hij drie jaar wethouder geweest namens die partij.

26 april 2019

Donatie- actie!!
Er worden sponsoren gezocht om kinderen gelegenheid te geven, al of niet met hun gezin, naar de voorstelling te gaan van Aladdin, de musical. Deze wordt uitgevoerd op 29 en 30 juni in het Parktheater in Eindhoven. Een aantal gezinnen in Nuenen gaat hier inmiddels al gebruik van maken. Doet u mee aan deze inzameling?
Voor meer informatie: klik hier

19 april 2019
In het parochieblad Kruiswoord doet adviseur Margreet Steeghs verslag van haar werkzaamheden voor Leergeld Nuenen.

Lees hier het artikel.

 
13 maart 2019
Leergeld Nederland:   
Wij ondersteunen van harte de intenties van de minister, wij pleiten hier al jaren voor! School mag geen kinderen uitsluiten, want alle kinderen mogen meedoen! Slob: ouderbijdrage altijd vrijwillig, ook bij tweetalig onderwijs.     
                     
 

26 november 2018

Leergeld doet ertoe!!
Vandaag is er een eindrapport verschenen over de aanpak, zoals die door alle lokale Leergeldafdelingen wordt gevoerd. Ook dagblad Trouw berichtte hier al over. Meer weten? Lees hier het rapport!